Szonday Szandra - Szíves napló

"A betegség felszabadít!"

Tirone David-procedúra avagy ezt művelik majd velem a műtőasztalon

2017. október 24. 13:07 - Szonday Szandra

FIGYELEM! Gyenge idegzetűeknek nem ajánlom!

Biztosan őrültnek fogtok tartani, minek kell ilyen videókat nézegetnem szívműtét előtt, de az igazság az, hogy a félelem és a kíváncsiság nagyon jól megfér egymással. Mindig is érdekelt az orvostudomány, ahogy általában a tudományok, és amikor 14 évesen a gerincműtétre készültem, egyik példaképem Karinthy Frigyes volt, aki Utazás a koponyám körül című híres művében a tőle megszokott humorral és sebészi pontossággal számolt be betegségéről, agyműtétjéről. Többek között ez a könyv ösztönzött arra, hogy megírjam a Meg vagyok húzatva?! c. naplóregényemet. Bevallom, én még azt a videót is szívesen visszanézném, amit a saját műtétemről készítenek... :P 

Persze az is bennem van, hogy tudni szeretném, mi történik majd velem, hiszen az ismeretlentől fél az ember a legjobban, ugyanakkor lenyűgöz az, hogy ma az orvosok ilyesmire képesek. Gondoljatok bele! Ahhoz, hogy a kitágult főverőeret ki tudják cserélni, ill. műbillentyűt ültessenek be gyakorlatilag meg kell állítani a szívet (ez idő alatt gép keringetteti a vért), majd újra kell indítani! Egyszerűen lenyűgöző!

Érzékenyebbek számára íme egy animációs kisfilm arról, pontosan mit szeretnének megelőzni nálam ezzel a videóval:

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szivesnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr4413049598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása