Szonday Szandra - Szíves napló

"A betegség felszabadít!"

Kutyaterápia

2020. szeptember 08. 00:02 - Szonday Szandra

A kocsi csomagtartója már nyitva állt, a házban a spalettákat zárták. Véget ért a nyár: már besötétedett, pedig még csak fél 9 volt, de sietni kellett, mert másnap iskola, munka.
- Hahó! Látom, jó sokáig maradtatok - állt meg a kapuban a lány, de kutyája már előreszaladt, "ez jó hely, itt mindig csurran-cseppen valami", kéretlenül, izgatottan kukucskált be az ajtón levő szúnyoghálón, de bemenni nem mert, pedig csak pár gyenge mágnes tartotta a függönyt. Varázslatos szerkezet egy kutyaagy számára.
- Nézd csak, Lóri, itt van Kira!

d0527704ad912f697417f22fce5b9c9e.jpg

A kisfiú rögtön felbukkant, kidugta fejét a szúnyoghálón. Először tétován simogatta meg a kutya fejét, esze még a hazaindulással járó feladatokon, szülői ukázokon járt, de aztán leguggolt, és már át is ölelte a szőke, kicsit testes ebet, aki izgatottan nyüszítgetett. És amíg a felnőttek kútfúrásról, füvesítésről beszélgettek, Lóri leült a földre úgy, mint Kira, lihegett, majd izgatottan szimatolni kezdett a földön. A kutya pedig a furcsa kutyatestvér tüsi haját szimatolta kíváncsian.
Lóri szerette utánozni a kutyákat, pedig egyszer megharapta egy, és azóta tartott tőlük, de akkor is szívesen játszotta, hogy ő is kutya, nemtetszését horkantással fejezte ki, néha megnyalta anyukáját, mint a kölyökkutyák, és ügyesen vonított. Nagyon jól utánzott minden hangot, abszolút hallása volt.
Leült terpeszben a földre a kapu előtt, Kira a lábai közé telepedett, és jó szokása szerint nekidőlt a másiknak.
- Lóri, már szereted a kutyákat?
- Nem, utálom őket.
- De hát Kira is kutya!
- Kirát szeretem. Az ismerős kutyákat szeretem.
És átölelte újból a kutyát, aki teli szájjal lihegett, mosolygott, és mint egy krumplis zsák, a vékony kisfiúra nehezedett.
Aztán kocsiba kellett szállni, Lóri búcsúzóul még vonított kicsit Kirának, amíg a gyerekülésbe csatolták. Kira és gazdája nézték, ahogy kitolatnak a kocsival, csikorgó kerekekkel megfordulnak a kavicsos úton, és hazaindulnak. Mindketten mosolyogtak belül. Sikerült.

Tetszett? Még többet olvasnál tőlem?

Látogass el hivatalos FB-oldalamra, csatlakozz FB-csoportomhoz,  vagy írj rám e-mailben!

Instán is megtalálsz: @szondayszandra 

 

Kép forrása: PineBrookStudio

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szivesnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr4816194092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása